tiistai 24. maaliskuuta 2020

#85 Kuulumisia, Tammikuu - Maaliskuu

Tämän vuoden ensinmäinen postaus. Olen kyllä yrittänyt kirjoittaa parikin postausta, mutta en ole saanut niitä kirjoitettua loppuun asti. Eikä niistä ole tullut julkaisu kelpoisia.

Kertokaa minkälaisia postauksia haluaisitte nähdä blogissa tulevaisuudessa. Voitte myös kertoa minkälaisia postauksia haluatte instagramiin.

Mimille kuuluu hyvää. Mimi on jo tulossa vanhaksi, kun se nukkuu aika paljon eikä leiki kovin paljon enää.  Mimistä voin tehdä oman postauksen seuraavaksi. 

Tämän vuoden talvi on koitellut heppa jutuissa. Kaikki tiet ja kentät on ollut jäässä ja lunta ei ole ollut kuin pienesti maassa, mutta sekin on aina sulanut pois. 
Onnin ja Eemelin kanssa en ole touhunnut kovin paljon, kun niillä ei ole kenkiä jaloissa. Välillä ollaan päästy menemään kentällä, mutta hyvin vähän. Ollaan käyty myös tiellä ja maastossa kävelemässä, Joskus käytiin pello, kun kenttä ja tiet olivat jäässä. Eemelistä ja Onnista olen päivitellyt instagramiin. Sieltä voi lukea mitä kaikkea ollaan tehty tässä vuoden alussa.


Suloa olen liikuttanut joko selästä päin tai maasta käsin. Sulo on liikkunut hyvin. Ollaan menty aikalailla vain käyntiä, koska kenttä on ollut jäässä melkein koko talven. Ollaan tehty paljon käynti harjoituksia. Ollaan myös käyty kävelemässä tiellä ja maastossa maasta käsin tai selästä päin.
                                                                                         
                                                                                               

Koulu on melkein käyty loppuun. Enää puuttu yksi harjoittelu navetassa. Alku vuodesta olin koulun penkillä pari viikkoa teoriatunneilla. Sen jälkeen olin työssäoppimassa Kainaston ponitallilla pari viikkoa. Seuraavaksi oli yrittäjyys harjoittelu mitä tein Ala-Rannan ratsutilalla.

Kainaston ponitallilla pääsin ratsastamaan paljon nuorilla issikoilla. Ja mulla oli kolme projekti shettistä joita koulutin kärryille ja ratsuksi. Sain näistä kaikkia eteenpäin aika paljon. Yhden sain opetettua kärryille asti niin että kärryt oli perässä mutta en vielä niissä istunut vaan kävelin kärryjen vierssä. Kaksi muuta sain opetettua ratsuksi siihen asti että pääsin niiden selkään ja päästiin kävelemään pari kierrosta molempiin suuntiin.


                                                                                               


Yrittäjyys harjoittelu loppuu tällä viikolla. Harjoittelu kesti noin viisi viikkoa. Tein tämä Ala-Rannan ratsutilla. Tallilla olen päässyt tekemään erilaisia juttuja. Olen ollut katsomassa koulu- ja estevalmennuksia. Sain paljon oppeja kuuntelu oppilaana. Olin myös yhdellä kouluvalmennuksessa itse ratsastajana. Tästä valmennuksesta kirjoitin instagramiin.

Pääsin myös joka viikko ohjatuille tunneille, kun tein ahkerasti tallitöitä. Käytiin myös paristi maastoilemassa ja pari kertaa Jalasjärven maneesilla ratsastamassa. Pääsääntöisesti ratsastin samoilla ratsuilla. Menin yleensä Otolla tai Siirillä, mutta menin myös Darolla, Teksulla ja Cruellalla. Tunneista olen myös päivitellyt instagramiin.


Työharjoittelun lomassa olen tehnyt satunnaisesti töitä eri talleilla ja navetoissa. Tällä hetkellä teen
karjanhoitajan töitä isossa karuselli navetassa. Menen myös tekemään viimeisen harjoittelu jakson sinne. Teen sen oppisopimuksena. Onneksi tämä on suurinpiirtein tuttu paikka, minne menen. Sen jälkeen koulu on tehty ja valmistun tuotantoeläintenhoitajaksi keväällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti