lauantai 6. elokuuta 2016

#70 Puolesta vai vastaan? - postaushaaste

Taas vaihteeksi postaushaaste. 


MITÄ MIELTÄ OLET?
Hevosen tulisi liikuttaa päivittäin.
Puolesta/Vastaan. Riippuu ihan hevosesta ja kerääkö virtaa vapaa päivistä. Ei sitä satulaa tarvi laittaa selkään, voihan sen liikuttaa muulla tavalla. Ja jos hevosella on iso laidun tai tarha niin kyllä se varmaan siellä liikkuu jonkun verran päivän aikana.
Lämppärit sopivat vain ravureiksi.

Vastaan. Tämänhän ei ole paikkaansa pitävä väite. Lämppärit sopivat myös ratsuiksi yhtä hyvin kuin ravureiksi. Jotku lämppärit on henkeen ja vereen ravureita ja toiset taas ratsuja. Jotain lämppäreitä on kuitenki yritetty kouluttaa ravureiksi, mutta siitä ei ole tullut mitään. Jotku lämppärit syntyy ravureiksi tai sitten ratsuiksi. 

Kirjoja lukemalla ei opi ratsastamaan.
Puolesta/Vastaan. Kaikkia ei voi oppia kirjaa lukemalla, mutta jotain voi oppi lukemalla kirjoja. Mutta pitää kuitenki ratsastaa ihan oikealla hevosell, että pystyy oppimaan kunnolla.

 Satulavyö tulisi kiristää hitaasti asteittain.
Puolesta. Onhan se nyt hevosellekin paljon kivuttomampaa, kun ei heti vedä ihan viimesiin reikiin. Jos sen kiristää vauhdilla, eikä asteittain, hevoselle syntyy vatsan alueelle verenpurkaumia, jotka eivät varmasti ole kivoja kenellekään. 

Hevosten tulisi saada tarhata ja laiduntaa laumoissa.
Puolesta. Tämä on hevos kohtaista. Kaikkia ei voi tarhata  muittein hevosten kanssa. Jotku tulee toimeen toisesten hevosesten kanssa ja jotku ei tule toimeen millään. 

Selkään tulisi aina nousta hevosen vasemmalta puolelta.
Puoleta/Vastaan. Itse nousen yleensä vasemmalta puolelta, mutta voihan sitä välillä nousta oikealta puolelta.

Hevosta hoidettaessa tai varustettaessa hevosen tulisi olla aina kiinni.
Puolesta. Tämäkin on hevos kohtainen. Itse sidon kaikki yleensä kiinni. Mutta on niitä poikkeuksia, esim. vetopaniikki hevosia ei yleensä sidota.

Vain kisatulosten perusteella voi sanoa, minkä tasoinen ratsastaja on.
Vastaan. Kaikki ratsastajat eivät välttämättä halua kilpailla/heillä ei ole syystä tai toisesta mahdollisuutta kilpailla. Itselläni ei ole hevosta kilpailuihin, joten en ole kisannut vielä, mutta kyllä ehkä joskus tukevaisuudessa. Jos kisatulosten perusteella arvioitaisiin heidän taso, hehän eivät olisi "minkään tasoisia ratsastajia. 

Mitä rikkaampi on sitä pidemmälle ratsastuksessa on mahdollista päästä.

Puolesta/Vastaan. Rikkaammilla on mahdollisuus ostaa "parempia" hevosia/poneja. ja edetä pitemmälle. Mutta taas jotku ei ole niin rikkaita. niitten täytyy vain tehdä enemmän töitä uransa eteen. 

Se, miten korkeita esteitä hyppäät, ei kerro siitä, miten hyvä ratsastaja olet.
Vastaan. Vaikka hyppisit pieniä esteitä voit olla parempi ratsastaja, kun se joka hyppii korkeita esteitä.


Ennen oman hevosen ostoa ratsastajalla tulisi olla kokemusta joko vuokra- tai ylläpitohevosesta.
Puolesta/Vastaan. On siitä paljon hyötyä, että on ollut vaikka ylläpitohevonen. Niin tietää minkälaista oman hevosen kanssa. Mutta tietän myös joitakin jolla ei ole ollut vuokra-tai ylläpitohevosta. Ja ihan hyvin sekin sujuu niin.


Vuokraponit vuosilta vasemmalta oikealle. 2016 Kippa, 2014 Crimsu ja 2015 Veikko

On tiputtava vähintään 100 kertaa, ennen kuin voi sanoa itseään hyväksi ratsastajaksi.
Vastaan. Vaikka olisit tippunut 100 kertaa, ei tarkoita että olet hyvä ratsastaja. Tippuminen kuuluu ratsastukseen, muta välillä on ihan hyvä lentää.


Hevosenomistajan olisi hyvä välillä päästä ratsastamaan muillakin hevosilla kuin vain omallaan.
Puolesta. Tottahan se on, että ratsastaja kehittyy parhaiten ratsastamalla kaikenlaisilla hevosilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti